Spinati-lillkapsa püreesupp
Kasuta kodumaiseid vilju ning valmista lõuna- või õhtusöögiks kiirelt ja lihtsalt valmiv kreemjas spinati-lillkapsa püreesupp.
Retsept on gluteenivaba ning laktoosivaba võid kasutades ka laktoosivaba. Vegan versiooni jaoks asenda või mõne meelepärase õliga.
Toiteväärtus
Kalorid: 400 kcal
Süsivesikud: 65.3 g (62.7%)
Rasvad: 10.7 g (23.1%)
Valgud: 14.8 g (14.2%)
KOOSTIS
– 280 g lillkapsast
– 200 g kartulit
– 60 g sibulat
– 10 g küüslauku
– 50 g külmutatud spinatit (Härmavili)
– 7 g (laktoosivaba) võid (või õli)
– 10 g kõrvitsaseemneid
– ca 200 ml vett või puljongit
VALMISTAMINE
- Tükelda sibul, kartul ja küüslauk ning lõika lillkapsas väiksemateks õisikuteks.
- Kuumuta poti põhjas või (vegan versiooni jaoks võid kasutada ka õli), lisa tükeldatud sibul ning prae mõni minut.
- Lisa ca 200 ml vett, tükeldatud kartulid, lillkapsas, küüslauk ja spinat.
- Keeda kuni kõik viljad on pehmed.
- Püreesta supp blenderis või saumikseriga.
- Maitsesta soola ja pipraga.
- Serveeri röstitud kõrvitsaseemnetega.
Proovi järele ja anna meile kommentaarides teada, kuidas maitses
Maitsvad ja tervislikud retseptid sulle sobilike koguste ja toitainete osakaaluga sisalduvad erinevate testide (FiguraGen Weight, FiguraGen Fit&Healthy, FiguraGen Weight+Sport, FiguraGen Weight+Health, FiguraGen Weight+Vita) näidismenüüdes.
Lisaks leiad erinevaid tervislikke retsepte ka SIIT.