+ 372 600 0199

info@geenitestid.ee

OÜ myInnerGo

Mäealuse 4, 12618, Tallinn, Eesti

Jälgi meid
 

Blogi

Riisinuudlid kana ja köögiviljadega

Maitsvad taipärased riisinuudlid kana ja köögiviljadega valmivad lihtsalt ja kiirelt ning sobivad ideaalselt tervislikuks roaks nendel päevadel, kui ei ole aega köögis pikemalt vaaritada. Nuudlitele lisavad mõnusat magusust ja mahlasust ananass ja kookospiim. Retseptis toodud köögiviljade asemel võid kasutada ka muid...

MC4R, ülekaalulisus ja söömiskäitumine

MC4R geen on üks paljudest geenidest, mida uurime seoses ülekaalulisuse riski ja söömiskäitumisega. Selles geenis on leitud mitmeid SNPsid ehk ühenukleotiidseid asendusi, mis mõjutavad ülekaalulisuse ja rasvumise riski, kuid enimuuritud neist on rs17782313.   MC4R ja selle roll MC4R geen kodeerib retseptorit, mis osaleb...

Gluteeni- ja laktoosivabad õuna-banaanipannkoogid

Üks mõnus retsept sügiseseks õunahooajaks. Valmista hommikusöögiks mahlased õuna-banaanipannkoogid. Need tervislikud ilma lisatud suhkruta pannkoogid on gluteeni- ja laktoosivabad ning sobivad hästi ka pere pisematele. Retseptis toodud koguseid kasutades saab üsna toeka hommikusöögi. Kui portsjon tundub liiga suur, siis võid...

Spinati-lillkapsa püreesupp

Kasuta kodumaiseid vilju ning valmista lõuna- või õhtusöögiks kiirelt ja lihtsalt valmiv kreemjas spinati-lillkapsa püreesupp. Retsept on gluteenivaba ning laktoosivaba võid kasutades ka laktoosivaba. Vegan versiooni jaoks asenda või mõne meelepärase õliga.   Toiteväärtus Kalorid: 400 kcal Süsivesikud: 65.3 g (62.7%) Rasvad: 10.7 g (23.1%) Valgud: 14.8...

Õuna-kohupiimamaius

Kiiresti ja lihtsalt valmiv ahjuõunamaitseline õuna-kohupiimamaius sobib hästi vahepalaks või miks mitte ka hommikusöögiks.   Toiteväärtus Kalorid: 338 kcal Süsivesikud: 46.7 g (53.1%) Rasvad: 11.7 g (29.9%) Valgud: 15.0 g (17.0%)   KOOSTIS – 150 g 3% kohupiimakreemi (Alma) – 150 g õuna – 1 sl mett – 1 tl kaneeli – 10...

Läätsepasteet

Tervislik valgurikas läätsepasteet päikesekuivatatud tomatitega on põnev vaheldus tavalisele pasteedile. Läätsepasteet sobib võileivale määrimiseks, erinevate galetite ja näkileibadega ning sarnaselt hummusele ka tooreste juur- ja köögiviljadega nautimiseks. Lisaks sellele, et läätsed sisaldavad palju valku, sisaldavad nad ka ohtralt kiudaineid ning on...

Gluteenivabad rabarberimuffinid

Need mahlased, aga samas õhulised rabarberimuffinid sündisid parasjagu kodus olemasolevatest koostisosadest. Muffinid on väga tervislikud, ei sisalda lisatud suhkruid ning on lisaks ka gluteeni- ja piimavabad, seega sobivad praktiliselt kõigile. Datlid, banaan ning rabarber teevad muffinid mahlaseks, linaseemned ja chia...

Toortatramüsli

Traditsiooniliselt on müsli peamiseks koostisosaks küll kaerahelbed, kuid imemaitsva müsli saab ka toortatrast. Kiiresti ja lihtsalt valmiv toortatramüsli sobib hästi nii hommikusöögiks kui ka vahepalaks. Retsept on gluteeni- ja laktoosivaba. Müslit võid süüa jogurtiga, lisada kohupiimale või proovida mõne taimse piimaga....

Kuidas leida endale sobiv geenitest?

Millise testi peaksin valima? Millised teemad erinevates testides sisalduvad? Järgnev tabel vastab neile küsimustele ja on sulle abiks sobivaima geenitesti valimisel. Võrdle meie peamisi teste neis uuritavate teemade põhjal ja leia endale sobivaim. Kogu testide valikuga saad tutvuda SIIN.   Lisaks on meie...

Energiakulu, ainevahetus ja UCP1

Selles postituses räägime toiduenergiast, energiakulust ja selle komponentidest, erinevatest rasvkoe tüüpidest ja nende funktsioonidest ning sellest, kuidas erinevused meie geenides mõjutavad ainevahetust ja kulutatava energia hulka.   Toiduenergia ja energiatasakaal Mis on toiduenergia? Toiduenergia on toidu ja joogiga saadav energiahulk, mis peab katma...

Geenitestide laboris käis külas TV3 Duubel

Jaanuaris käis meil külas TV3 meelelahutuslik uudistesaade Duubel, et uurida, mis on geenitest, kuidas seda teha, kellele see mõeldud on ning milliseid põnevaid ja kasulikke teadmisi see meie keha kohta annab. Saateklippi saad vaadata SIIT....

Piparkoogipallid

Maitsvad ja tervislikud piparkoogimaitselised pallikesed sobivad hästi vahepalaks või miks mitte ka jõululauale. Retseptis toodud koguseid kasutades tuleb ca 20 pallikest. TOITAINED 100 g kohta Kaloreid: 552 kcal Süsivesikuid: 52 g Valke: 15.6 g Rasvu: 30.5 g KOOSTIS – 150 g maapähkleid – 100 g rosinaid või datleid või...

Lihtne peedipüreesupp

Lihtne peedipüreesupp feta juustu ja chia seemnetega on hea vaheldus tavalisele boršile. Röstitud chia seemned lisavad supile mõnusat krõmpsu tekstuuri ja sisaldavad muuhulgas ka kõiki inimorganismi jaoks asendamatuid aminohappeid (leutsiin, isoleutsiin, lüsiin, valiin, metioniin, fenüülalaniin, treoniin, trüptofaan, histidiin). Feta juust...

Sügisene kõrvitsapüreesupp

Kõrvitsahooaeg on täies hoos! Valmista õhtu- või lõunasöögiks lihtne sügisene kõrvitsapüreesupp, millele lisab kreemisust toorjuust. Retsept on gluteenivaba.   TOITAINED Kaloreid: 408 kcal Süsivesikuid: 59.6 g (55.6 %) Valke: 12.9 g (12.0 %) Rasvu: 15.5 g (32.4 %)   KOOSTIS – 350 g kõrvitsat – 200 g porgandit – 1 keskmine sibul –...

Täidetud suvikõrvits

Mõnusalt mahlane hakkliha, riisi ja kodujuustuga täidetud suvikõrvits sobib hästi nii lõuna- kui ka õhtusöögiks. Retsept on gluteenivaba ning sobib meie kõrge valgusisaldusega dieedi menüüsse.   TOITAINED Kaloreid: 620 kcal Süsivesikuid: 70.6 g (46.6 %) Valke: 48.5 g (32.0 %) Rasvu: 14.4 g (21.4 %)   KOOSTIS – ca 300...

Tunne oma geene: FTO

Teadusuuringutes on leitud, et geenid mõjutavad ülekaalulisuse riski 40-70% ulatuses. Kehakaalu mõjutavad mitmed erinevad metaboolsed protsessid ja rajad, mis on seotud näiteks rasvade lagundamise, energiakasutuse ja isu regulatsiooniga. Nende protsessidega on seotud paljud geenid, kuid üheks enim uuritud geeniks seoses...