Gluteeni- ja laktoosivabad õuna-banaanipannkoogid
Üks mõnus retsept sügiseseks õunahooajaks. Valmista hommikusöögiks mahlased õuna-banaanipannkoogid. Need tervislikud ilma lisatud suhkruta pannkoogid on gluteeni- ja laktoosivabad ning sobivad hästi ka pere pisematele. Retseptis toodud koguseid kasutades saab üsna toeka hommikusöögi. Kui portsjon tundub liiga suur, siis võid ka poole kogusega proovida või pannkooke ka teistega jagada.
Toiteväärtus
Kalorid: 529 kcal
Süsivesikud: 78.0 g (56.3%)
Rasvad: 19.4 g (31.4%)
Valgud: 17.1 g (12.3%)
KOOSTIS
– 150 g üliküpset banaani
– 110 g õuna
– 2 keskmist muna
– 20 g toortatrajahu
– 10 g kookoshelbeid
– 75 g mustikaid või muid marju
– 1 tl kaneeli
– ca 0.25-0.5 tl Himaalaja soola
– 1 tl kookosõli
VALMISTAMINE
- Koori üliküps banaan ja püreesta see kausis kahvliga.
- Lisa banaanile munad ja klopi segu kergelt vahule.
- Lisa kaneel, sool, kookoshebed ja toortatrajahu ning sega. Võid katsetada ka mõne teise jahuga.
- Tükelda õunad väikesteks tükkideks ja sega läbi.
- Aja pann kuumaks, lisa kookosõli ja prae endale sobiva suurusega pannkoogid keskmisel kuumusel mõlemalt poolt kuldpruuniks.
- Serveeri mustikate või muude meelepäraste marjadega. Võid lisada ka kookoslaaste, mandlilaaste vms.
Proovi järele ja anna meile kommentaarides teada, kuidas õuna-banaanipannkoogid maitsesid
Maitsvad ja tervislikud retseptid sulle sobilike koguste ja toitainete osakaaluga sisalduvad erinevate testide (FiguraGen Weight, FiguraGen Fit&Healthy, FiguraGen Weight+Sport, FiguraGen Weight+Health, FiguraGen Weight+Vita) näidismenüüdes.
Lisaks leiad erinevaid tervislikke retsepte ka SIIT.