+ 372 600 0199

info@geenitestid.ee

OÜ myInnerGo

Mäealuse 4, 12618, Tallinn, Eesti

Jälgi meid
Geenitestide labor  >  Kogemuslood   >  Kogemuslugu: Paula Lill

Kogemuslugu: Paula Lill

Paula on aktiivse eluviisiga noor naine, kes igapäevaselt tegeleb juuksuritöö ja pildistamisega. Ta tegi meie juures FiguraGen Fit&Healthy geenitesti ning uurisime temalt, milliseid põnevaid ja kasulikke teadmisi geenitesti tegemine talle andis.

 

Miks Sa otsustasid geenitesti teha?

Kuna ma olen migreenidega vaevelnud ja oma näonaha eest väga-väga palju hoolitsenud, ent kuskil on ikkagi mingi aga, siis pakkus mulle see väga huvi. Perearstil tihti selliseid asju teada ei saa nagu siit välja ilmnes. Näiteks, mul on tihti väga loid olemine ja kõik proovid on mingi normi järgi justkui ideaalsed, siis geenitest näitas, et minu keha vajab mingeid vitamiine näiteks rohkem, kui teised inimesed. Minu kogemust laktoosiga kinnitas geenitest samuti ehk, et mul esineb talumatus ja just missugune.

 

Mis on kõige põnevam asi, mille geenitestist teada said?

Seda ma olen ise ka märganud, et kui teen trenni võin kasvatada märgatavad lihased mitte just suure koormusega treeninguga ja see sai geenitestist kinnitust! Minu lihas kasvabki ülihästi ja minu kehaga oleks olla lihtne tegev fitnessi alal. Samas, nii kui ma trenni ei tee, see lihas kaob ka sama kiirelt. See oli üks huvitavamaid teadmisi, mida ma ei oodanud ning mida olin nö tunnetades teistelegi jaganud varasemalt, ent see sai testiga ka kinnitust. Kuidas minu keha suhtub kofeiini, see oli ka väga äge! Et ma võingi rohkem kofeiini tarbida ning see burst käib kiirelt ära ja siis mõju lahtub, mõni inimene tunneks end väga halvasti terve õhtu või öö. Mina jällegi võin tarbida rohkem. Kindlasti on inimesi, kes ei tunneta end nii ja pole seda ehk tähele pannudki. Väga-väga äge! Ja muidugi see, et mu kehal on soodumus bouncy efektiks ehk kaalus juurde ja maha, mis võib minul üsna kiirelt kõikuda. Kui vaja saan maha võtta 3 kg lihtsa vaevaga, aga sama kiirelt tuleb see ka tagasi. Mida ma sain teada on näiteks see, et minu keha kulutab puhkeolekus vähem kaloreid kui paljudel teistel. Ehk eksisteerida ja süüa mina diivanil ei saa. Stressi- ja pingetaluvuse tulemus üllatas mind ka.

 

Kas ja kuidas oled geenitestist saadud teadmisi oma igapäevaelus rakendanud?

Osad tulemused üllatasid mind väga, aga ma mõistan nüüd neid täielikult. Osad vastused kinnitasid minu tunnetusi ja võisin faktiliselt juba teistele rääkida. Tarbin mingeid asju rohkem ja midagi vähem. Hoolitsen rohkem oma tervise eest. Kindlasti ei lösuta ja söö ma enam diivanil ehk nii nagu varem, sest ma tean, et minu keha “seisab” siis 😂.

 

Kellele soovitaksid geenitesti tegemist?

Soovitaksin neile, kellel on kaaluprobleemid, et teada saada millise treeningu ja toitumisega alustada. Et teada saada, millised on keha puudused ja plussid, on geenitest suureks abiks. Minul on ka gluteeniga probleeme –  oskan kohe eemale hoida kõigest kehale väsitavast ning millega ta hakkama ei saa. Nii on kehal kergem ning mõistus teravam. Testist saadud teadmiste abil ei pinguta ehk ka trenniga üle või lihtsalt ei alusta valest kohast.

 

Foto: Rein Leib

 


Rohkem kogemuslugusid saad lugeda SIIT.

Kommentaare pole

Lisa kommentaar