Mango-kookose-chia puding
Proovi hommikusöögiks või miks mitte ka magustoiduks või suuremaks vahepalaks maitsvat ja tervislikku chia pudingut kookospiima, mangopüree ja vaarikatega. Retsept on laktoosi- ja gluteenivaba.
Chia seemned liigituvad supertoidu alla, kuna sisaldavad suures koguses kehale vajalikke vitamiine, mineraalaineid, antioksüdante ja kiudaineid ning on väga toitainerikkad. Chia seemned on heaks taimseks oomega-3 rasvhapete allikaks ning sisaldavad märkimisväärselt ka kaltsiumit, magneesiumit, tsinki ja rauda. Puuviljade kuningas mango sisaldab ohtralt A-, C-, E- ja B-vitamiine ning antioksüdante. Kookospiim on samuti väga toitainerikas ja lisab pudingule mõnusat kreemisust. Eriti kreemja tulemuse saavutamiseks kasuta rammusamat kookospiima (näiteks Santa Maria Orgininal), kuid võid kasutada ka Light versiooni, millega jääb tulemus samuti hea. Vaarikad sobivad hästi ülejäänud maitsetega ning sisaldavad A-, C-, E-, K- ja B-grupi vitamiine ning lisaks ka rauda, kaltsiumit ja magneesiumit.
TOITAINED
Kalorid: 384 kcal/323 kcal (light kookospiimaga)
Süsivesikud: 42.6 g (42.5 %)/ 41.5 g (48.8 %)
Valgud: 8.1 g (8.1 %)/ 7.5 g (8.8 %)
Rasvad: 22 g (49.4 %)/ 16.1g (42.4 %)
KOOSTIS
– 35 g chia seemneid
– 80 g mangopüreed
– 60 g Santa Maria orginal (puding jääb kreemjam) või light kookospiima
– 100 g vaarikaid
– soovi korral veidi vanilliekstrakti
VALMISTAMINE
1. Sega klaasis chia seemned, kookospiim ja mangopüree. Soovi korral võid lisada ka veidi vanilliekstrakti.
2. Kui soovid pudingut valmistada hommikusöögiks, siis jäta see üleöö seisma, kuid piisab ka 2-3 tunnist.
3. Enne serveerimist lisa vaarikad ja soovi korral ka veidi kooksoshelbeid.