+ 372 600 0199

info@geenitestid.ee

OÜ myInnerGo

Mäealuse 4, 12618, Tallinn, Eesti

Jälgi meid
Geenitestide labor  >  Retseptid   >  Läätseroog punase riisiga

Läätseroog punase riisiga

Lihtne ja kiire tomatine läätseroog punase riisiga sobib nii taimetoitlastele kui ka laktoosi- ja gluteenitalumatusega inimestele.

Punane riis on mõnusalt pähklise maitsega ja seda peetakse kõige kasulikumaks riisisordiks. Seda seetõttu, et riisiteradelt on eemaldatud vaid kõige välisem mittesöödav kest ning alles jäetud kõik ülejäänud kihid, mis valgetelt riisidelt eemaldatakse, kuid milles peituvadki kõik kasulikud ained. Punase riisi värvus tuleneb antotsüaniinist, mis on flavonoidide gruppi kuuluv antioksüdantsete omadustega ühend. Lisaks oksüdatiivsete stressorite vastu võitlemisele, võivad antotsüaniinid omada ka põletiku-, viiruse- ja vähivastast toimet. Punane riis on kiudaineterikas ja sisaldab ohtralt kehale vajalikke vitamiine ja mineraalaineid nagu nt raud, mangaan, tsink, kaltsium, magneesium ning B1-, B2- ja B6-vitamiin. Punased läätsed sisaldavad samuti palju kiudaineid- 1 tassitäis keedetud läätsesid sisaldab umbes 40 g süsivesikuid, millest 15 g on kiudaineid. Lisaks on läätsed kõrge valgusisaldusega ja sisaldavad ohtralt B9-vitamiini ehk folaati.

 

TOITAINED

Kaloreid: 653 kcal

Süsivesikuid: 89.2g (54.3 %)
Valke: 26.2g (16.0 %)
Rasvu: 21.7g (29.7 %)

 

KOOSTIS

– 40 g punast riisi
– 60 g punaseid läätsesid
– 100 g sibulat
– 2 küüslauguküünt
– 1 sl oliiviõli
– 100 g tomatipastat
– 0.5 sl värskelt pressitud sidrunimahla
– 0.5 tl kuivatatud oreganot (soovi korral ka muid ürte)
– 100 g redist
– 75 g paprikat
– 40 g salatilehti
– 10 g kõrvitsaseemneid
– sool ja pipar

 

VALMISTAMINE

1. Keeda punane riis ja läätsed vastavalt pakendil toodud juhistele.
2. Kuumuta pannil õli, lisa peeneks hakitud sibul ja küüslauk ja prae kuni sibul muutub klaasjaks.
3. Lisa tomatipasta, sool, (sidruni)pipar, oregano (võid lisada ka muid ürte) ja soovi korral tšillit.
4. Sega juurde keedetud riis ja läätsed. Vajadusel maitsesta veel soola ja pipraga ning sõltuvalt tomatipasta happesusest võid lisada ka veidi sidrunimahla.
5. Valmista värske salat redise, salatilehtede, paprika ja meelepärase maitserohelisega. Maitsesta vastavalt soovile.
6. Rösti kuival pannil kõrvitaseemned ja lisa serveerimisel toidule.
… ja mõnus läätseroog ongi nautimiseks valmis

 


Maitsvad ja tervislikud retseptid sulle sobiva toitainete vahekorra ja kogustega leiad FiguraGen Weight geenitestiga kaasas olevast näidismenüüst.

Jaga Wordpressi › viga

Sinu veebisaidil ilmnes kriitiline viga.

Loe lähemalt WordPressi veaotsingu kohta.