Ülimaitsev ja tervislik banaanijäätis
Peale selle tervisliku ja suussulava koduse banaanijäätise proovimist unustad peagi poes pakutavad. Jäätise valmistamiseks vajad ainult 3 põhikomponenti: külmutatud banaani, külmutatud vaarikaid ja maapähklivõid. Õige tekstuuri ja maitse saavutamiseks on oluline kasutada üliküpseid banaane (peaaegu pruuni või vähemalt pruunitäpilise koorega). Selleks, et tekstuur liiga vedelaks ei muutuks, kasuta külmutatud vaarikaid. Maapähklivõi võid võimalusel ise valmistada või kasutada ilma lisatud suhkru ja õlideta versiooni. Väga hea on juba ka eelmises postituses välja toodud ICA I Love Eco krõmpsuv maapähklikreem meresoolaga.
Retsept on gluteeni- ja laktoosivaba ja sobib ka veganitele.
TOITAINED
Kaloreid: 314 kcal
Süsivesikuid: 52.0g (64.1%)
Valke: 7.5g (9.2%)
Rasvu: 9.6g (26.6%)
KOOSTIS
– 200 g külmutatud banaani
– 20 g maapähklivõid (kasuta ilma lisatud suhkru ja õlideta versiooni)
– 30 g külmutatud vaarikaid
– veidi Himaalaja soola
– marjad ja mandlilaastud (valikuline)
– blenderit kasutades võib püreestamiseks vaja minna ka veidi vett või (taimset) piima
VALMISTAMINE
NB! Kasuta üliküpseid banaane! Koori banaanid, lõika need väiksemateks tükkideks ja külmuta sügavkülmas enne jäätise valmistamist vähemalt 2 tundi. Võid kasutada ka juba varem külmutatud banaane.
1. Püreesta külmutatud banaan köögikombainis või blenderis kreemjaks. Kui segu seinetele kinni jääb, kraabi see spaatli või lusikaga kombaini seintelt alla. Kui kasutad blenderit, võid lisaks vajada veidi vett, või (taimset) piima.
2. Lisa maapähklivõi, külmutatud vaarikad ja noaotsatäis Himaalaja soola ning püreesta kuni ühtlase massi saavutamiseni.
3. Serveeri kohe. Võid lisada ka marju, mandlilaaste või muud meelepärast.
Maitsvad ja tervislikud retseptid sulle sobiva toitainete vahekorra ja kogustega leiad FiguraGen Weight geenitestiga kaasas olevast näidismenüüst.