Täidetud suvikõrvits
Mõnusalt mahlane hakkliha, riisi ja kodujuustuga täidetud suvikõrvits sobib hästi nii lõuna- kui ka õhtusöögiks. Retsept on gluteenivaba ning sobib meie kõrge valgusisaldusega dieedi menüüsse.
TOITAINED
Kaloreid: 620 kcal
Süsivesikuid: 70.6 g (46.6 %)
Valke: 48.5 g (32.0 %)
Rasvu: 14.4 g (21.4 %)
KOOSTIS
– ca 300 g suvikõrvitsat (pool väiksemast suvikõrvitsast)
– 60 g pruuni riisi
– 100 g kodujuustu
– 1 küüslauguküüs
– 70 g punast sibulat
– 100 g delikatesshakkliha (Maks&Moorits)
– 0.5 tl oreganot
– 1 viil Eesti juustu (light)
– 75 g tomatit
– 75 g kurki
– 50 g maitsestamata jogurtit
– sool ja pipar
VALMISTAMINE
1. Keeda pruun riis vastavalt pakendil toodud juhistele.
2. Lõika suvikõrvits pooleks ja eemalda sisu. Raputa suvikõrvitsale veidi soola.
3. Haki sibul ja küüslauk peeneks.
4. Sega kausis kokku keedetud riis, hakkliha, kodujuust, sibul, küüslauk ja pool teelusikat oreganot. Maitsesta soola ja pipraga. Võid lisada ka muid ürte (nt basiilikut).
5. Täida suvikõrvits seguga ja küpseta 220 °C juures ca 35-40 min kuni suvikõrvits on pehmeks muutunud.
6. Võta suvikõrvits ahjust välja, lisa juust ja küpseta veel kuni juust on sulanud ja pealt kuldpruun.
7. Kõrvale valmista salat tomati, kurgi ja maitsestamata jogurtiga. Maitsesta soola ja pipraga. Soovi korral võid lisada ka tilli, rohelist sibulat või muud meelepärast maitserohelist.
… ja täidetud suvikõrvits ongi nautimiseks valmis
Maitsvad ja tervislikud retseptid sulle sobiva toitainete vahekorra ja kogustega leiad FiguraGen Weight geenitestiga kaasas olevast näidismenüüst.