+ 372 600 0199

info@geenitestid.ee

OÜ myInnerGo

Mäealuse 4, 12618, Tallinn, Eesti

Jälgi meid

Kartulilaevukesed värske salatiga

Kartulilaevukesed värske salatiga

Maitsev lõuna- või õhtusöögi idee! Neid lihtsasti valmivaid ahjus küpsetatud kartulilaevukesi tomatikastme, paprika, sibula ja juustuga ei saa sa kohe kindlasti proovimata jätta. Retsept on gluteenivaba ja sobib hästi meie tasakaalustatud dieedi menüüsse. Koorega kartulid on heaks vitamiinide ja mineraalainete, eriti C- ja B6- vitamiinide, folaadi ja kaaliumi allikaks. Üks keskmine kartul sisaldab ca 30 % soovituslikust päevasest B6-vitamiini kogusest.

 

TOITAINED

Kaloreid: 448 kcal

Süsivesikuid: 58.1 g (51.8 %)
Valke: 26.1 g (23.3 %)
Rasvu: 12.4 g (24.9 %)

 

KOOSTIS

– 350 g kartulit (ca 2 keskmise suurusega pikliku kujuga kartulit, NB! pool sisust tuleb hiljem eemaldada)

Tomatikastme jaoks:
– 50 g tomatipastat
– 1 tl mett
– 1 küüslauguküüs
– ürdid (pune, basiilik)
– sool ja pipar

Sisu:
– 125 g paprikat
– 50 g rohelist sibulat (võid kasutada ka punast või valget mugulsibulat)
– 80 g mozzarellat või muud lahjemat juustu

Värske salati jaoks:
– 30 g spinatit
– 150 g kurki
– värskelt pressitud sidrunimahl
– veidi soola ja soovi korral pipart
– soovi korral meelepärast maitserohelist

 

VALMISTAMINE

1. Pese ja kuivata koorega kartulid ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Torka kahvliga peale augud ning küpseta 200 °C juures ca 50-60 min.

2. Sel ajal kui kartulid ahjus küpsevad, valmista tomatikaste. Selleks lisa tomatipastale purustatud küüslauk, ürdid (pune, basiilik ja soovi korral ka muud meelepärast), mesi, sool ja pipar.
3. Tükelda paprika ja sibul väikesteks tükkideks. Võid kasutada endale meelepärast sibulat (valge või punane mugulsibul, roheline sibul).
4. Kui kartulid on küpsenud, lõika need pooleks ja eemalda lusikaga pool sisust (allesjäänud sisu võid mõne teise toidukorra ajal kasutada näiteks kartulikotleti tegemiseks).

5. Lisa laevukestesse tomatikaste, tükeldatud paprika ja sibul ning peale puista Mozzarella juust (võid kasutada ka muud lahjemat juustu).

6. Aseta plaat uuesti ahju ja küpseta kuni kartulilaevukesed on pealt kuldpruunid.


7. Kõrvale valmista värske salat spinati (kevadel on hea asendada kohaliku karulauguga), värske kurgi ja sidrunimahlaga ning maitsesta vastavalt soovile. Võid lisada ka meelepärast maitserohelist.

Proovi kindlasti ja kirjuta kommentaaridesse, kuidas kartulilaevukesed maitsesid 🙂

No Comments

Lisa kommentaar